Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Zending
woensdag 11 februari 2009

Nieuwe directeur ECM-Nederland


Deventer – European Christian Mission (ECM) Nederland heeft een nieuwe directeur, de 53-jarige Hans Kuijpers. Hans was eerder directeur van Stichting Willow Creek Nederland. Sinds 2005 werkt Hans samen met Paul Donders van Xpand, waarvoor hij als trainer/consultant parttime actief blijft.

Categorie: Zending
Ingezonden door: Edida

Hans neemt het stokje over van Diederick Eikelboom, die zich tot eind januari zes jaar lang met hart en ziel voor ECM heeft ingezet. Diederick heeft een baan gevonden in het bedrijfsleven. Volgens Diederick en het bestuur van ECM-Nederland is voor ECM de fase van reorganisatie voorbij en is de tijd nu rijp voor verdere verdieping van de visie op gemeentestichting. “Hans past bijzonder goed bij de fase waar ECM nu in gaat”, aldus Johan Mooij, voorzitter van het bestuur.

Naast Hans’ werkervaring en zijn rechtenstudie, heeft hij ook theologie gestudeerd en praktijkervaring opgedaan met gemeentestichting. Verder heeft hij een aantal managementfuncties bekleed zowel in Nederland als ook in Engeland. Hans is getrouwd met Nadine, samen hebben ze twee zoons in de tienerleeftijd. Op 9 februari is Hans met veel enthousiasme aan zijn taak begonnen. Hij voert de functie voor 80% uit en doet dit voorlopig op interimbasis. Naast de gangbare zaken zal Hans zich de komende tijd vooral toeleggen op het werven en begeleiden van kandidaten en op fondswerving.

ECM-Nederland ondersteunt momenteel zo'n 35 Nederlandse zendingswerkers die actief zijn op gebied van gemeentestichting in diverse Europese landen. Daarnaast ontwikkelt het team in Deventer activiteiten op gebied van thuisfrontopbouw, projecten, werving en voorbereiding van kandidaten en het informeren van christenen in Nederland over de ontwikkelingen van gemeenten in Europa.