Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Hulpverlening
dinsdag 24 maart 2009

GAiN lanceert project ‘Water 4 Life’


Waterputten brengen nieuw leven

DOORN - Elke 20 seconden sterft er een kind als gevolg van een ziekte die ontstaat door afwezigheid van schoon water*. GAiN (Global Aid Network) lanceert deze week het ‘Water4Life’ project tijdens de Kerk en Gemeentebeurs in de Jaarbeurs Utrecht op 20 en 21 maart. Het komende jaar hoopt GAiN een groot aantal waterputten te boren in onder andere Benin, China, Haiti, India, Soedan en Tanzania. Elke put helpt minstens 1000 mensen en gaat wel 25 jaar mee.

Categorie: Hulpverlening
Ingezonden door: Edida

Het Water4Life project is onderdeel van een wereldwijde campagne om mensen in ontwikkelingslanden van schoon drinkwater te voorzien. Het project draait al enige jaren maar vanaf nu is ook Nederland betrokken. Max Veenstra, directeur van GAiN Nederland, is erg enthousiast over het project. “Door waterputten te boren, geven we mensen een kans op een beter leven. Door schoon drinkwater gaat de sterfte flink omlaag, mensen worden ook gezonder en sterker om te kunnen werken. Maar het water wordt ook gebruikt voor irrigatie van landbouw en voor de veestapel. Zo geven de waterputten ook een economische ‘boast’ aan de dorpen. Een eenvoudige en effectieve oplossing die zoveel uitwerking heeft. Geweldig!” Naast de waterputten wil GAiN ook investeren in de verdere groei van de bevolking. Denk aan medische zorg, onderwijs en het opzetten van landbouwprojecten. GAiN werkt veel samen met de plaatselijke partners en overheden om zo de continuïteit en kwaliteit van de projecten te waarborgen.

Steun
Als kerk, bedrijf, vereniging of school kunt u een dorp adopteren. Door uw steun zorgt u ervoor dat een dorp een waterpomp kan krijgen. Maar op langere termijn ook een school of een medische post. Verder worden er reizen georganiseerd zodat mensen met hun eigen ogen kunnen zien welk verschil een waterpomp brengt. Ook gaan vanaf vrijdag 20 maart de speciale Water4Life flesjes in de verkoop. Als bedrijf kunt deze flesjes verkopen in de kantine, maar het water kan ook verkocht worden tijdens concerten etc. De opbrengst gaat naar Water4Life.  Water drinken om anderen schoon drinkwater te kunnen bieden.

Beurs
Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen bij onze stand op de Kerk en Gemeente beurs. Op de stand vindt u allerlei informatie en folders. Ook zal de speciale Water4Life fles gepresenteerd worden. Max Veenstra en zijn medewerkers zijn zelf aanwezig om mensen mee te nemen in hun enthousiasme voor deze geweldige projecten. Ook is er gelegenheid voor het geven van een interview.

Informatie
GAiN is onderdeel van Campus Christ for Christ en partner van stichting Agapè Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Max Veenstra, directeur GAiN Nederland. Telefoon: 06-5052506, Email: maxveenstra@gainholland.org. Voor meer informatie kijk op de website van GAiN: www.cfc-online.org/gain_nl of www.water4life.nu

* cijfers uit onderzoek World Health Organization

 http://www.globalaid.net/wordpress/wp-content/themes/gain/images/head_gain.gif