Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Zending
woensdag 5 mei 2010

WhyJesus? genomineerd voor Edinburghprijs


28 april 2010

Doorn – WhyJesus? is genomineerd voor de Edinburghprijs van de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) en de Nederlandse Zendingsraad (NZR). De Edinburghprijs is een aanmoedigingsprijs voor innovatieve missionaire initiatieven.  De prijs wordt uitgereikt op 22 mei tijdens de interculturele missionaire viering op Opwekking in Biddinghuizen.

Categorie: Zending
Ingezonden door: Edida

WhyJesus? (WaaromJezus?) is een internetcursus om mensen die online op zoek zijn naar God een goeie basis te geven over het christelijk geloof. Het Why.Jesus.net team is vanuit Agapè Nederland verantwoordelijk voor het concept en de (internationale) doorontwikkeling van WJ?. Inmiddels zijn er tien talen beschikbaar wereldwijd en zullen in 2010 nog meer nieuwe talen toegevoegd worden.

Bemoedingsprijs
De winnaar ontvangt een  symbolische bronzen baobab beeldje en een geldbedrag van € 5.000,-- ter stimulering. Ook de initiatieven die als tweede en derde eindigen ontvangen een bedrag ter bemoediging (respectievelijk € 1,250,-- en € 750,--). De prijs wordt uitgereikt naar aanleiding van het 100-jarig van de wereldzendingsconferentie in Edinburgh in 1910. Andere genomineerden zijn het missionair-diaconaal project van Hermon Living Water Ministries onder de Dalitbevolking van een regio in het zuidoosten van India en een project in Ghana ter preventie van mensenhandel en gedwongen prostitutie door de Christian Aid and Resource Foundation.

De WaaromJezus?-cursus wordt in Nederland aangeboden door de Evangelische Omroep (voor volwassenen, www.waaromjezus.nl),  YouthforChrist (tienervariant, www.waaromjezusvoorjou.nl), IFES (voor studenten, www.waaromjezusvoorstudenten.nl) en het Rooms-Katholieke Alpha-centrum (voor mensen met katholieke achtergrond, www.waaromjezus-rk.nl).