Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Overige
maandag 17 mei 2010

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


De heer C.A.J. Goedhart en mevrouw S.H. Goedhart-Emeis

Beiden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer en mevrouw Goedhart hebben een missie. In de jaren zestig van de vorige eeuw waren zij beiden als zendeling werkzaam op het eiland Saint Lucia in het Caraïbisch gebied. Zij zagen Nederlandse zendelingen gepassioneerd maar versnipperd bezig op de diverse eilanden, vaak zonder vaste inkomsten en met een kleine achterban. Ook de communicatie was gebrekkig en was de organisatie die vanuit Nederland voor ondersteuning moest zorgen uiteengevallen. Zij hebben uiteindelijk zelf het initiatief genomen om in 1969 terug naar Nederland te gaan om daar een gezamenlijk stevig thuisfront voor deze zendelingen op te bouwen, zodat elke zendeling verbonden zou zijn met één of meer plaatselijke christelijke gemeenten in Nederland. Zij richtten daarvoor in 1970 de stichting Zending en Gemeente op, met als gevolg een snelle uitbreiding van het aantal zendelingen en zendingsposten, ook op het vasteland van Zuid-Amerika. Het feit dat de stichting dit jaar haar 40-jarig bestaan viert geeft aan hoe waardevol hun initiatief is geweest.

Categorie: Overig
Ingezonden door: Edida

Mevrouw Goedhart wist naast haar gezin tijd en ruimte te vinden voor evangelisatie, Bijbelonderwijs en pastoraat. Met haar inlevingsvermogen, gastvrijheid en zorgzaamheid kon zij veel toevoegen aan het werk van de heer Goedhart als voorzitter van de stichting. In al die jaren hebben zij zich beiden bijzonder sterk gemaakt voor Haïti vanuit de Stichting Hart voor Haïti. Vanuit de stichting zijn niet alleen vele kerkelijke gemeenten gesticht, maar is tevens veel sociaal en structureel hulpverleningswerk opgestart en onderhouden, zoals kindertehuizen, bejaardenzorg, onderwijs, voedselhulp voor de allerarmsten en medische voorzieningen in de binnenlanden van Zuid-Amerika. De actualiteit bewijst eens te meer hoe noodzakelijk die structurele hulp is.

Beiden zetten zich ook in voor de stichting Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). De heer Goedhart treedt op als gastspreker bij diensten en Bijbelstudieavonden. De VEZ is mede door hem uitgegroeid tot een van de grootste evangelische gemeenten van Nederland. Daarnaast heeft hij zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Volle Evangelie- en Pinksterkerken in Nederland. De heer Goedhart is tevens voorzitter van de Stichting Opwekking in Putten. Daarnaast is hij een geliefde leraar en spreker in Nederland en daarbuiten. Binnen de stichting geeft hij sturing aan de ontwikkeling van nieuwe geestelijke muziek voor de kerk in Nederland. De Opwekkingsbundel is een begrip en heeft ertoe bijgedragen dat er nieuw elan binnen de eredienst is ontstaan. Mevrouw Goedhart leidt binnen de VEZ op vrijwillige basis menige gebedsbijeenkomst, verzorgt spreekbeurten, geeft advies en traint mensen. Zij heeft de Zwolse afdeling destijds helpen oprichten en gaf er vervolgens 10 jaar leiding aan. Zij wordt gewaardeerd en getypeerd als een krachtige vrouw met een grote passie die erin slaagt mensen te helpen vanuit haar christelijke levensovertuiging.

Uit: http://www.zwolle.nl/artikel/Gedecoreerden-Lintjesregen-2010.htm 
En: http://www.zeg.news4all.org/mac/lintjes.php