Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Gemeente
zaterdag 24 september 2011

Unieke samenkomst Haarlemse kerken


Op zondag 2 oktober as organiseren Haarlemse kerken een gezamenlijke eredienst.  Tien jaar geleden besloten 20 kerken en organisaties  samen te gaan werken om het evangelie te laten zien en horen in de stad.  Dit initiatief is uitgegroeid tot wat nu de beweging Geloven in de Stad heet - een bloeiend samenwerkingsverband met een breed scala aan activiteiten in de Haarlemse samenleving.  Zo’n 1.500 gemeenteleden van uiteenlopende kerken zullen dit jubileum in een gevarieerde dienst vieren.

Categorie: Gemeente
Ingezonden door: Edida

Terugkijkend naar de afgelopen jaren  is er voor de kerken veel reden om dankbaar te zijn. Mooie initiatieven in de stad zoals de Sonrise week die deze zomer voor de tiende keer werd georganiseerd, de kerstmissie, meidenwerk, een netwerk van Alpha groepen en allerlei activiteiten met jongeren. Vooral zijn veel waardevolle relaties gegroeid tussen de kerken en vanuit de kerken met mensen in de stad.  Tien jaar samenwerking tussen kerken in de Haarlemse regio betekent dat duizenden jongeren, kinderen en ouderen in aanraking zijn gekomen met de liefde van Jezus.  

“Als christenen zijn we dichter naar elkaar toegegroeid.�? zegt Hans Luttik, coördinator van Geloven in de Stad. “We zijn ons er meer bewust van geworden wat we gemeenschappelijk hebben in het dienen van dezelfde Heer, ook al komen we uit verschillende tradities. We hebben gezien dat we elkaar werkelijk nodig hebben om samen Gods liefde in Haarlem en omstreken zichtbaar te laten worden.

Maar er is ook nog veel om naar uit te kijken, naar te verlangen en voor te bidden. En ook dat zullen wij doen als we bij elkaar zijn.�?

Een speciale eredienst past bij de gegroeide eenheid. Een moment van dankbaarheid en vooral van inspiratie voor de toekomst. Spreker  is ds. Teun van der Leer. Er is een speciaal kinderprogramma.

-----------------------------

Wilt u daar meer over weten, dan kunt u  altijd contact opnemen met:
Hans Luttik, telefoon 06 – 4220 0924 of e-mail hansluttik@gmail.com
Meer informatie over de dienst:  www.gelovenindestad.nl