Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Hulpverlening
woensdag 4 juni 2008

“Jij, verslavingsvrij?


Dat is het thema van de Week van Verslaving die van 9 tot en met 16 november a.s. zal worden gehouden. Deze week is een initiatief van een groot aantal christelijke organisaties voor verslavingszorg en –preventie, die daarmee aandacht willen vragen voor het probleem van verslaving en de mogelijkheden om verslaving te voorkomen en er mee af te rekenen.
Categorie: Hulpverlening
Ingezonden door: Edida

Hoofdactiviteit van de week is het symposium ‘Jongeren en verslavende middelen, een handreiking aan kerk, school en gezin’. Het symposium vindt plaats op zaterdag 15 november 2008 in De Lichtboog te Houten.

Er zijn diverse sprekers. Zo zal Gerke van der Zee spreken over de nood onder jongeren. Van der Zee werkt al vele jaren in diverse posities in het politiekorps en kan vanuit die ervaring veel vertellen over de leefwereld van jongeren. Gabriël Anthonio, directeur Jeugdhulp Friesland en voormalig directeur van de Van Mesdag-kliniek, houdt een inleiding over de vraag of de situatie voor onze jongeren hopeloos is. Derde spreker is Theo van der Sluijs, directeur van Stichting Voorkom, een organisatie op het gebied van verslavingspreventie. Hij zal met name spreken over de mogelijkheden die ouders, opvoeders, pastores, leerkrachten en jongerenwerkers hebben om jongeren te motiveren een verslavingsvrij leven te leiden.     

Meer informatie over de Week van Verslaving  H.kempers@stichtingnieuwleven.nl of telefonisch via 053.432 76 67