Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Gebed
vrijdag 15 augustus 2008

Kroonbede 2008: Gebed voor de overheid


PERSBERICHT-  Driebergen, 18 juli 2008

Kroonbede 2008: Gebed voor de overheid

Op dinsdag 9 september 2008 organiseert het Comité Kroonbede in Den Haag een landelijke, interkerkelijke gebedsdienst waarin het gebed voor de overheid centraal staat. Diverse mensen zullen bidden voor een goede start van het parlementaire jaar, plaatselijke betrokkenheid en voor het Koninklijk Huis. Voor deze laagdrempelige viering voor politici en burgers is een locatie gekozen in het hart van politiek Den Haag: de Waalse Kerk - op loopafstand van het Binnenhof (Noordeinde 25).

Categorie: Gebed
Ingezonden door: Edida

‘Roots & Respect’ is het thema van deze Kroonbede. Verschillende bevolkingsgroepen hebben verschillende (geloofs)wortels. Vaak zijn we het er ten diepste niet mee eens. Toch willen christenen die verschillen met respect en begrip behandelen. Daarover spreekt ds. Paul Visser.

Het programma heeft een levendig karakter waarin de veelkleurigheid van christelijk Nederland vertegenwoordigd zal zijn. Bij de voorbereiding zoekt het comité nauwere samenwerking met migrantenkerken. Zo zal het Rhema Gospel Koor (van de Haagse migrantenkerken) enkele liederen zingen.

Alle politici uit de Eerste en Tweede Kamer en de Haagse Gemeenteraad krijgen een persoonlijke uitnodiging. Verder is iedere belangstellende welkom. De toegang is vrij. Het comité hoopt op ca 300 bezoekers uit de breedte van de Nederlandse bevolking. Politici en burgers, jongeren en ouderen, allochtonen en autochtonen. Het comité wil christenen stimuleren om verantwoord in de samenleving te staan en voor de overheid te bidden.

In het Comité Kroonbede hebben vertegenwoordigers van de Stichting Residentie Pauzediensten, de Evangelische Alliantie en Zendtijd voor Kerken (ZvK) zitting. Radio 5 (17.00 uur) en ZvK zenden de dienst zondag 14 september uit.

Meer informatie vindt u op www.kroonbede.nl