Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Columns Hans van den Berg 2013
2013-01-08 20:21:51
Categorie: columns-hvdb-13
Ingezonden door: Edida


EEN GOEDE EN BEHOUDEN REIS, IN 2013!

Op reis……..

De donkere dagen rond kerst en oud en nieuwjaar zijn nog maar net voorbij, de kerstverlichting is nog maar net of nog niet gedoofd of mensen veren al weer op als daar  alweer de aanbiedingen en vroegboekkortingen aangekondigd worden voor voorjaars-en zomervakanties! Mensen willen zich van de somberheid en grauwheid van het jaargetijde ontdoen en zich richten op zonnige en zomerse alternatieven! Waren het vroeger de stapels reisgidsen die in Januari gretig aftrek vonden in de reisbureaus, tegenwoordig ontvangen internetgebruikers talloze aanbiedingen online, met de meest uitgebreide informatie. Maar natuurlijk, reisgidsen zijn vertrouwd en doen het nog goed en worden nog steeds gratis verstrekt en zonodig toegestuurd. Echter, de online-versie heeft voor velen de voorkeur; de informatie is op het wereldwijde web [www] in de meest uitgebreide zin te verkrijgen, of je nu ver weg wilt of dichtbij wilt blijven. Bovendien, als je op reis gaat dan kun je nog allerlei apps op je smartphone installeren waarmee je van alle gemakken bent voorzien. Kortom, uitgebreide en ongekende mogelijkheden om goed geïnformeerd op reis te gaan. Met elkaar die kleurrijke boeken bekijken en zoeken naar een leuke bestemming, dat alleen al geeft de eerste vakantiepret! En ook al ga je nooit op reis, dan is het nog best aardig om die reisgidsen in te zien of te grasduinen op het internet. Je haalt er de wereld mee in huis, de mooiste kant van de wereld, dát wel. Er zijn veel mensen die jaarlijks naar hetzelfde vakantieadres terugkeren; ze weten wat hun te wachten staat, het is vertrouwd en bekend terrein, een veilig gevoel. Maar als je echt kiest voor weer iets anders, dan is het afwachten hoe de werkelijkheid zal zijn. Je gaat af op wat mensen zeggen of schrijven en dan zelf ondervinden of het beloofde en voorzegde klopt.

Of je dit jaar naar het buitenland gaat of dat je in Nederland blijft, en zelfs als je thuis blijft, op reis ben je tóch, en dát is belangrijk genoeg om even bij stil te staan, zo in de eerste weken van Januari 2013. Bewust of onbewust, je bent op weg van de wieg naar het graf, dat zal niemand ontkennen. En of je nu jong bent of ouder of oud, de realiteit is dat niemand weet of hij of zij het hele jaar 2013 zal gaan beleven. Wát we wél zullen gaan beleven is ook onbekend; elke dag reizen we een stukje verder, een onbekende eeuwigheid tegemoet! Tenzij je gewend bent om de Reisgids ter hand te nemen die God, onze Schepper, ons ter hand heeft gesteld als een Gids voor élke dag dat we op reis zijn, voor alle dagen dus! Die Gids, de Bijbel, maakt ons veel dingen duidelijk als het gaat over ons leven van alle dag, en ook wat die eeuwigheid betreft. Het geeft uitsluitend goede raad en adviezen in de vorm van heldere normen en waarden, om die na te leven! Het is een onmisbare Wegwijzer voor onze levensreis, door een wereld die steeds meer in het duister raakt. Wonderlijk dat we ons voor al onze uitstapjes, snoepreisjes, stedentrips en wereldreizen voorzien van alle mogelijke documentatie en reisbeschrijvingen, terwijl de meeste mensen op hun reis naar de eeuwigheid niets in hun bagage hebben!

Als u bij deze mensen hoort dan wil ik u aanraden om dit jaar op reis te gaan met dát wat God u aanreikt om tot een eeuwig leven in heerlijkheid bij en met Hem te komen! Want dát is Zijn verlangen, dat u, dat jij, dat mensen gered worden, behouden worden! Jezus, Gods Zoon, kwam naar deze aarde om dat mogelijk te maken, Hij stierf voor ons, opdat onze reis zou eindigen in huis van Zijn Vader, en niet in de hel! De Vader en de Zoon hebben alle registers opengetrokken, de keuze is nu uitsluitend aan u en aan jou en aan ieder die dit leest! God gaf ons Zijn Boek “als een licht op ons pad”[ Ps.119:105] en Zijn Zoon als “de Enige Weg tot behoud”, [Hand. 4:12]en Hij belooft ons de leiding van Zijn Geest, opdat we veilig aan zullen komen, in het Vaderhuis! In ons vrije Westen zijn er mogelijkheden genoeg, als je dit jaar anders op reis wilt gaan: een Bijbelstudie volgen of de Alpha-cursus die deze maand weer op vele plaatsen van start gaat! En je kunt ook die Reisgids, die al zoveel jaren stoffig op de plank staat, weer ter hand gaan nemen en middels een leesrooster gaan lezen, elke dag een stukje.Álles is voorhanden om aan Gods hand op reis te gaan; er is geen excuus, het is een keuze!

H. van den Berg, tel. 06-15062838 / e-mail: berg.services@telfort.nl