Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Columns Hans van den Berg 2015
2015-02-03 21:58:28
Categorie: columns-hvdb-15
Ingezonden door: Edida


Tunnel.........

Rookontwikkeling, een stroomstoring, problemen met de bovenleiding. Een treindienst door een tunnel  is zo eenvoudig nog niet. Als reiziger heb je er regelmatig last van, zo bleek vorige week op drie verschillende dagen. Toch boekt Eurotunnel - de exploitant van de Kanaaltunnel, die kort geleden met de jaarcijfers kwam - het ene na het andere record. Dat is wel eens anders geweest! De verbinding tussen Frankrijk en Engeland kwam dan toch eindelijk tot stand in 1994. Als je nagaat dat Napoleon er al mee bezig was en een ontwerp liet maken om een tunnel te graven voor de postkoets! Maar het bleef bij een ontwerp. Pas in 1880 begon men te boren, aan beide zijden van Het Kanaal, 400 meter per maand! Maar drie jaar later stopte men vanwege militaire- en andere redenen. Uiteindelijk werd 1987  het jaar dat het  werkelijk begon, en in 1994 werden de drie tunnels, twee voor de treinen en een voor de dienstverlening en ingeval van nood, officieel geopend door koningin Elisabeth en president Mitterrand. Er waren zowel voor- als tegenstanders  van dit 50 kilometers lange onderwatertraject dat uiteindelijk meer dan 30 miljard gulden kostte! De meer dan 200 banken die er in mee participeerden kregen het na de start zwaar te verduren omdat  het totaal niet floreerde. De concurrentie van veerboten en goedkope vluchten bracht de kanaaltunnel in de loop der jaren tot aan de rand van een faillissement. Maar sinds 2011 gaat het stukken beter en neemt het vracht- en passagiersvervoer alleen maar toe! Als je durft kan je in 35 minuten oversteken in 'Le Shuttle' , de trein die je met een snelheid van 150 km per uur naar de overkant brengt! Gelukkig maar dat het snel gaat, want echt leuk lijkt het niet! Je ziet niets van buiten, je duikt direct in een donker gat, de tunnel, en dan in een hermetisch afgesloten trein. En daar ga je dan, 40 meter onder de zeebodem. Eng? Voor de een wel, voor de ander niet. Velen zullen er nooit instappen, vele anderen willen het meemaken!

Zo'n trein in een tunnel doet me denken aan de levensweg van elk mens. In feite is ons leven net zo; onzeker, met risico's, niet wetend hoe het vervolg zal zijn, komen we er wel, komen we er niet? Soms is het licht in de tunnel en zien we wat vanuit onze trein, die alsmaar doordendert, maar vaak is het ook schemering en hebben we slecht zicht. Soms wordt het aardedonker en zien en weten we het niet meer! Herken je dat? En de trein van ons leven raast maar voort, dag in, dag uit! Waar gaan we op af, wat gebeurt er allemaal om ons heen in die donkere tunnel? Als je de krant leest van één dag, als je de herdenking hebt bijgewoond in Auschwitz en de overlevenden hebt gehoord, na 70 jaar bevrijding, en daarna in ogenschouw hebt genomen hoe de Joden er nu voorstaan in Europa, als je het journaal hebt gezien en Nieuwsuur, dan kan de donkerheid, de ellende je aangrijpen. Wat mensen elkaar aandoen, de verloedering, het onrecht, de leugens, kortom de duisternis in de tunnel waar onze trein doorheen moet kan soms zo verstikkend zijn! Waar gaat het naar toe? Naar de overkant, maar welke? Of............. zie je helemaal niets, sluit je gewoon je ogen voor alles?

Je vindt me wellicht erg somber maar ik schets je waar deze 'wereldtrein'  op afdendert: chaos en zelfvernietiging, zonde en verderf! De tunnel is aardedonker! Maar God zij dank, Jezus is gekomen als het Licht der wereld, Hij is opgestaan uit de Duisternis van de Dood! Hij hééft de overwinning al behaald op al die duistere machten die nog zo hevig tekeer gaan in dit rijk van de duisternis, zoals de Bijbel onze aarde noemt.  Er komt een einde aan! Al lijk ik somber, ik ben blij dat ik je kan wijzen op de andere trein die na Pasen is gaan rijden, en waarop je kunt overstappen, de trein waarin Jezus zelf de Machinist is! De tunnel, de wereld, is donker als voorheen, maar Hij is aan boord en verlicht de treincoupe van ieder die met Hem meereist. Mét Jezus is het uit te houden! Zolang je in de 'verkeerde' trein zit zul je merken dat allerlei feestverlichting wordt aangebracht om de duisternis weg te werken, maar het werkt niet écht. Steeds bedenkt men weer wat anders om het donker te verdrijven: feesten, uitgaan, allerlei 'genezers', sport en alle andere surrogaat! Maar het werkt niet, deze trein snelt naar de ondergang, hij rijdt ongemerkt de eeuwige duisternis tegemoet. Stop daarmee, stap over, ga aan de noodrem hangen en kies voor Jezus! Dan reis je wel in de duistere tunnel van deze  wereld, maar je zit in de goeie trein!  

H. van den Berg, tel. 06-15062838 / e-mail: berg.services@telfort.nl